perjantai 13. joulukuuta 2013

Vaivattomasti hiihtoladulle - esittelyssä Peltonen Nanogrip®2.1. -pitopohjasukset

[Teksti & kuva: Pekka Stenlund/ Sportia-Pekka]

Monelle harrastehiihtäjälle lienee tärkeintä, että hiihtokelit ovat kohdillaan ja hiihtämään pääsee mahdollisimman helposti. Peltonen Nanogrip®2.1. -pitopohjasukset ovat helppokäyttöisyyttä arvostavan hiihtäjän valinta, jos hiihtoaikaa ei halua käyttää suksien voitelemiseen.

Nanogrip®2.1. -pitopohjasuksen teknologinen ratkaisu perustuu kahteen asiaan. Kitkan muodostaman vesikalvon aiheuttama imu takaa hyvän pidon, ja pohjan synteettinen materiaali muodostaa luiston kannalta paksuudeltaan optimaalisen vesikalvon. Tämän seurauksena saadaan aikaan paras mahdollinen pito ja luisto.

Sportia-Pekalla riittää pitopohjasuksia hiihtäjille

Nanoteknologian ansiosta suksen pohja reagoi ja mukautuu erilaisiin sääolosuhteisiin täyttäen harrastehiihtäjän tarpeet. Hiihtoladulla pito onkin hyvä ensimetreistä lähtien, ja luisto optimoituu muutaman hiihdetyn kilometrin jälkeen. Lisäksi Nanogrip®2.1. -sukset ovat aiempiin pitopohjasuksiin verrattuna hiljaiset, sillä äänenvoimakkuus ei eroa paljoa tavallisesta voidellusta suksesta.

Nanogrip®2.1. -pinnoite on lähes huoltovapaa, sillä tarvittavat toimenpiteet ovat likaantuneen pohjan pyyhkiminen puhdistusaineeseen kostutetulla rätillä ja tietyissä sääolosuhteissa (lumisadetta pikkupakkasilla, -0-3 °C) pohjan käsitteleminen pitopohjasuksille tarkoitetulla jäänestoaineella.

Pelkkä pyyhkäisy ei tosin riitä, jos likaa ei ole puhdistettu heti hiihtolenkin jälkeen. Useamman käyttökerran jälkeen kannattaa kastella suksen koko pohja voiteenpoistoaineella ja hangata niin kauan, kunnes likaa ei irtoa. Puhtaaseen ja kuivuneeseen pohjaan lisätään jäänestoainetta, joka estää pohjan jäätymistä ja parantaa suksen luistoa. Ennen hiihtolenkille lähtöä suksen kannattaa vielä antaa jäähtyä ulkoilmassa vartin verran.

Kun Nanogrip®2.1. -suksia hoitaa oikealla tavalla, pitäisi pitopohjan kestää hiihtämistä noin 2000 kilometriä. Tämän jälkeen suksea voi käyttää tavallisena voideltavana suksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti