torstai 28. marraskuuta 2013

Jääkiekkoluistimien aatelia – Bauer Vapor APX 2

[Teksti: Pekka Stenlund/ Sportia-Pekka, Kuva: Bauer]

Edellisessä kirjoituksessa ihmettelin jääkiekkokypärien kehittymistä. Tässä postauksessa jatketaan jääkiekkovarusteisiin perehtymistä ottamalla katseen alle kiekkoilijan tärkeimmät varusteet – luistimet.

Ykkössääntö luistinten valinnassa on, että ne ovat sopivankokoiset ja tuntuvat jaloissa mukavalta. Tällöin luistimet tuntuvat jalkojen jatkeilta, ja niillä löytää välittömästi oikean luisteluasennon ja -potkun. Toinen tärkeä ominaisuus on luistinten antama suoja jaloille; etenkin paljon aikaa kaukalossa viettävän pitää huomioida turvallisuusnäkökohdat.

Käyttäjän kannalta näihin vaatimuksiin vastaa erinomaisesti Bauer Vapor APX 2, jotka ovat luistimien aatelia.


Turvallisuudesta on huolehdittu hiilikuitukomposiitista valmistetulla ulkokuorella, joka suojaa jalkaa kauttaaltaan. Valmistusmateriaali tekeekin luistimesta erittäin jäykän, mikä takaa sen, ettei kenkäosa löysty käytössä. Tämän seurauksena jalan pitäisi pysyä koko ajan hyvin tuettuna.

Käyttömukavuuden takeena on Hydra Max 2 -sisävuori, joka imee kosteutta ja kuivuu nopeasti käytön jälkeen. Lisämukavuutta tuo pohjallinen: se pitää jalan tukevasti paikoillaan ja kärkiosan siivekkeet suojaavat varpaita. Parasta on kuitenkin se, että luistimet ovat lämpömuokattavia. Kenkäosan pystyy siis räätälöimään pelaajan jalan muotoiseksi, jolloin luistimet muuttuvat jalkojen jatkeiksi.

Ammattipelaajan ja vaativan harrastajan kannalta Vapor APX 2:n hienouksiin kuuluu myös innovatiivinen LightSpeed Edge -terärunko, joka mahdollistaa teränvaihdon sekunneissa. Jos luistimen terä osuu esimerkiksi maalikehikkoon, ei teränvaihdon takia tarvitse menettää peliaikaa huoltotoimiin.

Kuten aiemmin blogissa esitelty Bauerin RE-AKT -kypärä, myös Vapor APX 2 -luistimet ovat suunnitelmallisen tuotekehittelyn lopputulos. Jaloille mukavat ja hyvin suojaavat mutta keveät luistimet, joiden pohjan jäykkyys siirtää luistinpotkun voiman paremmin itse luisteluun. Nopeammat kiihdytykset, terävämmät käännökset ja suurempi nopeus tekevätkin ammattilaisten mielestä pelaamisesta entistä nautinnollisempaa.

Sekä myymälöistämme että verkkokaupastamme löydät luistimet niin aikuisille kuin junioripelaajille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti