maanantai 18. marraskuuta 2013

Kengän pohjalla on väliä – jalassa MBT hyvinvointijalkineet

[teksti & kuvat: Pekka Stenlund/ Sportia-Pekka]

Kun olet kävellyt kaupungilla, oletko huomannut, että silloin tällöin vastaan tulee ihminen, jonka kengänpohjien keskustan paksuus jättää kengän kärjen ja kannan ilmaan. Ensimmäistä kertaa nähtyäni kyseiset jalkineet, ihmettelin niiden ulkonäköä. Viikonlopun kokeilin näitä kenkiä, ja vihdoin tiedän, mistä on kyse. Vastaus on MBT hyvinvointijalkineet, joita käyttävät myös monet maailmakuulut julkkikset – kuten Madonna ja Gwyneth Paltrow.


Sanoista Masai Barefoot Technology nimensä saaneiden kenkien suunnittelun perustana on yksinkertainen idea: ihmisjalat on luotu kävelemään paljain jaloin pehmeällä alustalla. Korkean ja epävakaan pohjarakenteensa ansiosta MBT jalkine luo jalkoihin vaikutelman kävelemisen ideaalisista olosuhteista, jolloin saavutetaan lukuisia hyötyjä:

1. lihasaktivaatio kasvaa jalkojen ja keskivartalon tukilihaksissa,
2. mikä parantaa ryhtiä ja tasapainoa
3. vähentäen samalla polvi- ja lonkkaniveliin kohdistuvaa kuormitusta

Pienimuotoisen taustatyön jälkeen päätin vetää kengät omiin jalkoihini, vaikka pohjien paksuus hieman epäilytti.


Kävelykokemus oli lopulta kaikkea muuta kuin epämiellyttävä tai kömpelö. Kengänpohjan keinuvuus teki askelluksesta kevyttä ja rullaavaa, minkä seurauksena työpäivien aikana tuli käveltyä kuin varkain hieman normaalia enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti