maanantai 17. helmikuuta 2014

Jopolla ajavat myös olympiaurheilijat

[Teksti: Pekka Stenlund; kuva: Sportia-Pekka]

Sotshin olympiakisoissa on jännitetty suomalaisurheilijoiden puolesta jo puolitoista viikkoa, eikä katsoja ole voinut välttyä tunnekuohuilta, kun sinivalkoiset edustajamme ovat taistelleet mitalisijoista. Suomalaisten urheilusuoritusten seuraamisen ohella sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa esille on päässyt Jopo, joka on ollut suomalaisurheilijoiden menopeli Sotshin kaduilla.

Suomen reilun 100-henkisen kisajoukkueen käytössä on 50 sinivalkoista Jopo-pyörää, jotka Suomen olympiakomitea rahtasi Sotshiin helpottaakseen urheilijoiden liikkumista kisa-alueella. Urheilijat ovatkin ottaneet pyörät omakseen, sillä kävellen päivän aikana siirtymisiin kuluisi helposti tunti tai kaksi.

Suomalaisurheilijoiden salainen ase on Leijona-jopo.

Kisojen aikana suomalaisurheilijat on useaan otteeseen kuvattu Jopon selässä, ja myös Leijonien kapteeni Teemu Selänne on kruisaillut itselleen hieman rauhallisemmalla menopelillä olympiakylän teillä. Itse asiassa koko miesten jääjoukkue keräsi maailmanlaajuista medianäkyvyyttä jopoillessaan kisakylässä ja ajettuaan Jopoilla avausotteluun Itävaltaa vastaan.

Jopot ovat olleet aineksena myös kansainvälisille selkkauksille, sillä kisojen aikana mm. Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkosken ja naiskiekkoilijoista Venla Hovin pyörät ovat olleet kadoksissa. Sami Lepistön pyörä oli puolestaan lähteä epähuomiossa venäläisurheilijan matkaan. Jopoarmeija ei ole kuitenkaan kärsinyt tappioita, koska kadonneet pyörät ovat palautuneet takaisin suomalaisille.

Suomen joukkueen kisapyörät eivät ole ainutlaatuinen ilmiö kisakylässä, koska muun muassa Hollannin, Saksan sekä Yhdysvaltain joukkueilla on käytössä omia pyöriään. Mutta Jopoilla ajavat vain suomalaiset.

Helkaman Leijona-jopon löydät verkkokaupastamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti