perjantai 24. tammikuuta 2014

Näkyvyyttä ihmisen parhaalle ystävälle – hanki koirien led-valjaat

[Teksti: Pekka Stenlund; kuvat: Sportia-Pekka]

Koiraihmisenä tulee kiinnittäneeksi huomiota siihen, että talvipimeillä on tärkeää huolehtia oman näkyvyyden lisäksi karvaisen ystävän näkyvyydestä. Mustan mopsin omistajalle tämä on oikeastaan välttämättömyys, sillä esimerkiksi teitä ylittäessä autoilijan ei ole helppo havaita mustaa (tai tummaturkkista) koiraa, jos tällä ei ole yllään mitään heijastavaa tai valonlähdettä.

Kotikulmilla lenkkeillessä vastaan onkin tullut ilahduttavan paljon nelijalkaisia, jotka ovat käyttäneet heijastimin varustettuja kaulapantoja, valjaita ja talutushihnoja. Lisäksi koirilla on ollut yllään heijastinliivejä, kaulapantoihin ripustettavia led-valoja sekä itse tuunattuja heijastin- ja valoviritelmiä.

Koiramallimme (ei bloggaajan nelijalkainen) S-koon valjaissa ja talutushihnassa.

Nykyään on saatavilla led-valoin varustettuja valjaita ja talutushihnoja, ja myös Sportia-Pekan myymälöihin on täksi talveksi hankittu erä kyseisiä tuotteita. Sekä valjaissa että hihnassa on kolme erilaista valotoimintoa: koko ajan päällä, hidas vilkutus tai nopea vilkutus. Lisäksi valjaissa on heijastimet, joten niitä voi käyttää tavallisten heijastinliivien tapaan.

Led-valjaat ja -hihna ovat hyvä ja helppokäyttöinen tapa parantaa oman koiran näkyvyyttä aamu- ja iltalenkeillä. Etenkin jos koiralla on pitkäkarvainen turkki, jolloin heijastimet voivat jäädä piiloon, tai jos koira ei suostu käyttämään heijastinliiviä.

Autoilijoiden ohella led-valjaiden tuoma näkyvyys hyödyttää kanssaulkoilijoita. Itse tykkään käydä koirani kanssa metsälenkeillä pikkupoluilla, koska tuolloin nelijalkaisen voi päästää hihnasta. Mopsi pitää juoksennellessaan melkoista röhinää, ja satunnaisia vastaantulijoita saattaa huolestuttaa, mikä peto metsässä ryskää. Led-valjailla on helppo osoittaa, että vastaan jolkottaa ainoastaan kymmenisen kiloa koiraisaa elämäniloa.

L-koon siniset valjaat.

Mikäli Kaukajärven metsissä vastaan tulee musta mopsi led-valjaissa, niin todennäköisesti kohtaat blogiin kirjoittaneen koiransa kanssa. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti